FlyDubai otkazao letove za Zagreb, moguć povratak tek na proljeće

Iako je partnerska kompanija Emiratesa, FlyDubai, najavljivala redovne letove prema Zagrebu od prosinca ove godine, to se ipak neće dogoditi.

Kao što je Croatian Aviation i ranije najavio, FlyDubai se neće tako skoro vratiti u zagrebačku zračnu luku. Kompanija je ranije najavila letove s početkom listopada, iste je zatim otkazala do sredine prosinca. Iako smo i tada objavili kako kompanija vjerojatno neće prometovati na liniji između Dubaija i Zagreba u ovoj godini, to se sada i potvrdilo. FlyDubai je iz prodaje povukao sve letove na spomenutoj liniji do početka veljače 2021. godine, a zapravo je samo pitanje kada će i ti letovi biti otkazani.

Nakon što je Emirates u potpunosti odustao od linije Dubai – Zagreb za 2021. godinu, logično bi bilo da upravo FlyDubai preuzme ovu liniju u ljetnom redu letenja 2021. godine. Prema najavama koje imamo, to bi se i trebalo dogoditi, no tek od travnja i to s četiri leta tjedno kroz cijeli ljetni red letenja. Naravno, realizacija će ovisiti o putničkoj potražnji i epidemiološkoj situaciji pa je prognozirati povratak ove kompanije (osobito broj tjednih operacija) u ovom trenutku potpuno nezahvalno, prenosi N1.

Share This Article