U Kini prodao bubreg za iPhone pa ostao prikovan za krevet

Foto: Unsplash

Kako bi bio ‘u trendu’ dječak iz Kine donio je odluku koja ga je ostavila prikovanim za krevet cijeli život.

Wang Shangkun imao je samo 17 godina kada je odlučio prodati bubreg za otprilike 20 tisuća kuna kako bi si mogao kupiti iPhone, prenosi Unilad.

Njegova obitelj živjela je u jednoj od najsiromašnijih kineskih obitelji te nije imala dovoljno novca kako bi svom sinu priuštila skupi uređaj.

Jednog dana Wang je na internetu dobio poruku od trgovca organima koji mu je rekao da može dobiti 20 tisuća kuna u zamjenu za bubreg.

On se nedugo zatim odlučio podvrgnuti ilegalnoj operaciji u provinciji Hunan, gdje su mu dva liječnika, koja su bila zaposlena u lokalnoj bolnici, uklonila desni bubreg i dostavila ga nepoznatom kupcu.

Novcem koji je dobio za bubreg, mladić si je kupio iPhone 4 i iPad 2.

Kada se siromašni dječak vratio kući s dva potpuno nova uređaja, njegova majka postala je sumnjičava i natjerala ga da prizna što je učinio.

Nakon što su se otkrili detalji transakcije, devetero ljudi je uhićeno, od kojih je petero osuđeno za ozljeđivanje s namjerom i prodaju organa, a Wangova obitelj dobila je kompenzaciju od 1,9 milijuna kuna.

Wang, koji je sada u svojim dvadesetima, dobio je infekciju u lijevom bubregu prouzročenu nehigijenskim uvjetima prilikom operacije, ali i nedostatkom njege nakon samog zahvata.

Funkcija bubrega toliko je loša da je ostao prikovan za krevet. Svaki dan mora ići na dijalizu kako bi očistio krv od toksina koje drugi bubreg ne može izbaciti iz tijela, prenose 24sata.

Facebook Komentari