Bez varanja: Profesor podvalio učenicima na završnom ispitu

Uvijek postoje učenici koji će pokušati varati na ispitu, a načina je bezbroj: Od toga da tijekom ispita povremeno bace oko na papir učenika koji sjedi do njih, pa do onih koji se temeljito pripremaju za ispit, tako da na etiketi boce s vodom ispišu formule i odgovore i nalijepe je na bocu, u nadi kako će ju tijekom ispita moći ostaviti na stolu. I zasigurno je malo onih koji ne bi iskoristili priliku ako im se čini da im je učitelj ponudio odgovore – na tanjuru!

Uvjeren da je to tako, jedan je sveučilišni profesor statistike svojim učenicima poslao ogromnu mapu prezentacija, s ciljem da im pomogne da preispitaju svoje znanje, i istodobno se našalio s njima. Naime, na dnu prezentacije ostavio je link na kojem sitnim slovima piše ‘Ispitni odgovori’ i dodao oznaku ‘Nije za učenike’, tako da se činilo da je datoteka s odgovorima na ispitna pitanja pogrešno priložena.

To je pomoglo da otkrije varalice: Čak 14 učenika pokušalo je ući u odgovore unatoč oznaci koja upućuje na to da ju ne bi trebali otvoriti, prenosi The Mirror.

– Pregledavala sam sve materijale za ispit i primijetila na dnu link na odgovore, uz opasku da ‘nije za učenike’. Pomislila sam da se profesor zeznuo i kliknula na njega…- kaže jedna učenica u video objavljenom na Redditu. No, umjesto da tim klikom otvori datoteku koja vodi do riznice s odgovorima i tako lakše riješi završni test, preusmjeren je na YouTube i zasviralo je: ‘Never Gonna Give You Up’ Ricka Astleyja.

Mnogima se dopao profesorov smisao za humor. Bilo je i onih koji kažu da su ih učitelji prevarili na sličan način.

– I ja sam to napravio svojim učenicima, samo tako da im je, nakon što su kliknuli, iskočila poruka: ‘Zar stvarno mislite da sam glup? – napisao je u komentarima jedan učitelj, dok je jedan student podijelio kako je njegov profesor jednom doista pogriješio.

– Jedan od mojih ispita na fakultetu odvijao se na mreži, kroz pitanja u slikama. Profesor se prevario tako što je svaku sliku snimio tako da je u nazive stavio točan odgovor. Tako, ako stavite miša na sliku, možete vidjeti točan odgovor. Mislim da sam jedina to primijetila, a na ispitu sam, naravno, prošla jako dobro – kaže, prenose 24sata.

Facebook Komentari