Nisu ni kukci, ni zmije, ni morski psi: Ova životinja očito je najveća opasnost u Australiji

Foto: Unsplash

Australija je kontinent za koji mnogi kažu da je među najsmrtonosnijima. Tamošnji životinjski svijet kao da je stvoren da vas ubije. Međutim, Australija ima i mnoge slatke životinje poput koala. I klokana…

Klokani isprva izgledaju kao slatki tobolčari koji skakuću uokolo. Na drugi pogled, to su zvijeri kojima se nije poželjno približiti.

Nerijetko turisti na društvenim mrežama dijele svoja iskustva s ovim tobolčarima, a mnoga od njih znaju biti i zastrašujuća.

Tako je neko vrijeme “hit” na mrežama bio video padobranca kojeg je, čim se prizemljio, napao upravo klokan:

Za ovaj je video padobranac prikupio nekoliko milijuna pregleda. Bilo je i slučajeva kada su se ljudi morali boriti s ovim “nemanima” kako bi spasili svoje ljubimce:

…A, znalo se dogoditi i da su ih kamere uhvatile kako pokušavaju ući u tuđe domove, što, tvrde Australci, nije rijetkost:

Pored svih paukova, zmija i kukaca, u divljini zvanoj Australija mnogi se moraju čuvati klokana. Ali, znanstvenici tvrde kako vas nikada neće bezrazločno napasti. Borbenost će pokazati ako smatraju da ste im ušli u teritorij, ako ih “krivo gledate”, ako pokušavate slikati “selfije” s njima ili ako ih pokušavate hraniti. Najbolje je da ih gledate s daljine ili da se maknete što dalje od njih, piše RTL.

Facebook Komentari