Podigli optužnicu protiv žene, terete je da je ubila svoju bebu

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage, pred Općinskim sudom u Varaždinu, podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (29) zbog čedomorstva.

Okrivljenu 29-godišnjakinju optužnicom se tereti da je 15. ili 16. veljače 2019. u obiteljskoj kući u mjestu u okolici Varaždina u kupaonici kuće rodila živo dijete. Nakon toga je u stanju snažnog duševnog poremećaja dijete usmrtila.

Novorođenče je pronađeno mrtvo 22. veljače prošle godine nakon što su varaždinski policajci po dojavi Opće bolnice Varaždin pretražili obiteljsku kuću u kojoj je žena živjela. Beba je, pričali su tad mještani, pronađena zamotana u plahtu i stavljena u crnu vreću pod krevetom.

Susjedi tada navodno uopće nisu znali da je žena trudna. Opisivali su je kao malo punašniju i uglavnom su je viđali u autu, pa nitko nije ni sumnjao u trudnoću. Nju i njenu obitelj su opisali kao vrlo dobre i mirne ljude.

Za usmrćenje svojeg djeteta optužena žena bi prema Kaznenom zakonu mogla dobiti između šest mjeseci i pet godina zatvora, pišu 24sata.

Share This Article