Muke s Maksimirom: Ojačali su južnu tribinu u strahu od štete

Maksimirski stadion ozbiljno je stradao poslije velikog potresa koji je još u ožujku zatresao Zagreb, a još od tada su istočna i južna tribina izvan funkcije. Istina, Maksimir ni prije toga nije bio u normalnom stanju, već odavno Dinamo uspješno nastupa na jednom od najnefunkcionalnijih stadiona u Europi.

U Dinamu očito više ne mogu čekati pomoć Grada, pa su u klubu sami odlučili barem donekle sanirati južnu tribinu. Na Maksimiru su opet veliki radovi, a na južnoj tribini postavljena je plava čelična konstrukcija koja bi trebala učvrstiti i osigurati taj dio stadiona. Do sada je na jugu postavljen jedan potporni stup, no radovi još ni izbliza nisu gotovi.

Cijela priča s korona virusom udaljila je gledatelje sa hrvatskih stadiona, no pitanje je kako bi sve izgledalo da je u svijetu i sportu danas normalna situacija. Bi li Dinamo europske utakmice morao igrati u nekom drugom gradu ili bi i ovakav Maksimir (bez istočne i južne tribine) dobio licencu za Europsku ligu.

Hrvatska nogometna reprezentacija je, čini se, odigrala svoju zadnju utakmicu (do daljnjega) u Maksimiru, nikome ni u HNS-u nije u interesu ponos cijele nacije dovoditi na takav stadion. Zlatko Dalić i Marijan Kustić već su u nekoliko navrata najavili kako će Hrvatska u bližoj budućnosti češće biti na Poljudu, a ‘kockaste’ će zasigurno vidjeti i Rijeka, Osijek, Pula, Varaždin, pišu 24sata.

Facebook Komentari