Ranogajec: Da je Vlada počela naređivati, a ne moliti, situacija bi bila bolja

Foto: N1

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec u Dnevniku N1 govorio je o tome što očekuju od Vlade u pogledu mjera za očuvanje tvrtki, ne samo radnih mjesta.

Kazao je kako blizu 14.000 objekata sutra zatvara vrata zbog mjera vezanih za suzbijanje epidemije.

“U velikim smo problemima, jer nismo očekivali da se ovo ponovno dogodi. Mi želimo sačuvati radna mjesta, ali i poslodavce”, rekao je Dragutin Ranogajec.

Kazao je kako su na današnjem sastanku s predstavnicima Vlade raspravljali o cijelom sektoru.

“Ne staje samo ugostiteljstvo, staje i ponuda svega što se vezuje na ugostiteljstvo. Vjerujem da ćemo do ponedjeljka imati nekakvo zadovoljstvo i na jednoj i na drugoj strani”, rekao je.

Dodao je kako svima koji su ostali raditi to puno znači.

“Oni su na riziku tržišta, ali sve je to neizvjesno i to nas muči. Zato smo Vladi poslali upit za obeštećenje onih koje su zatvorili.

Moramo govoriti i o drugim branšama, obrtnicima koji su čekali Advent, koji su cijele godine stvarali da bi ponudili svoje proizvode, o onima koji rade – ali im je smanjen obim rada…

Vjerujem da je Vlada počela naređivati, ne moliti, da bi situacija bila bolja. Molim da se drastično kazne svi koji krše mjere, oni koji iz ilegalnih garaža ili točionica počnu raditi, jer će to biti potpuno krah”, kazao je Ranogajec.

Share This Article