0.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Indonezija: Za silovanje djeteta 146 udaraca bičem, molio krvnike da stanu

Indonezija: Za silovanje djeteta 146 udaraca bičem, molio krvnike da stanu

Bolnih 146 udaraca bičem zadao je indonezijski policajac mladiću (19) optuženom za silovanje djeteta u pokrajini Aceh. Njegovo se lice grčilo od boli, molio je policajce da prestanu, no oni nisu imali milosti. U jednom trenutku se srušio od boli pa su policajci dozvolili liječnicima da ga pregledaju i saniraju ozljede, nakon čega je bičevanje nastavljeno.

Uhićen je prije nekoliko mjeseci zbog optužbi da je zlostavljao i silovao dijete čija dob nije otkrivena. Kazna od 146 udaraca bičem je jedna od većih i rezervirana je za najgora kaznena djela po šerijatskom zakonu koji je na snazi u većinski muslimanskoj pokrajini Aceh.

Javna bičevanja tamo su atrakcija koja privlači brojnu publiku, a uz mladića bičevani su još 40 – godišnji muškarac i 21 – godišnji mladić, i to zbog spolnog odnosa s maloljetnicima, javlja Daily Mail.

Bičevanje je po šerijatskom zakonu kazna za kockanje, preljub, opijanje, predbračne i homoseksualne odnose, a zbog toga što je ovaj oblik kazne izrazito okrutan, organizacije za ljudska prava se već dugo bore za njegovo ukidanje, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike