17.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno DORH etički odlučio da se Jelenić mora ispisati iz Masona i za...

DORH etički odlučio da se Jelenić mora ispisati iz Masona i za to donijeti ispisnicu! Ako želi nastaviti raditi

Povodom zahtjeva Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske za davanjem mišljenja i tumačenja je li članstvo u jednoj određenoj udruzi nespojivo s obnašanjem dužnosti državnog odvjetnika ili zamjenika državnog odvjetnika, Etičko povjerenstvo je 16. studenog 2020. jednoglasno donijelo mišljenje da je članstvo u navedenoj udruzi u suprotnosti s načelom nepristranosti, dostojanstva i lojalnosti Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika i nespojivo je s obnašanjem dužnosti državnog odvjetnika ili zamjenika državnog odvjetnika.

Slijedom navedenog mišljenja, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske zatražila je od bivšeg Glavnog državnog odvjetnika, koji sada obnaša dužnost zamjenika glavnog državnog odvjetnika, da dostavi dokaz o svom članstvu odnosno prestanku članstva u toj udruzi.

Nakon primitka takvog dokaza bit će moguće donijeti odluku o radnjama koje bi eventualno trebalo poduzeti, piše DORH u bezimenom priopćenju, a riječ je o članstvu bivšeg Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića u tajnom masonskom društvu.

Najnovije

Još iz rubrike