Splitska policija u subotu kontrolirala kafiće i klubove, obišli su ih 163 i provjerili drže li se mjera Stožera

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su u noći 21./22. studenog 2020. obavili nadzor u ukupno 163 ugostiteljska objekta na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Nepravilnosti su utvrđene u njih 10 zbog prekoračenja radnog vremena, o čemu će biti podnesena izviješća nadležnom Državnom inspektoratu i Stožeru civilne zaštite.

U jednom ugostiteljskom objektu na Poljičkoj cesti, u okviru dozvoljenog radnog vremena, zatečeno je 130 gostiju. Prema jednom muškarcu su uporabljena sredstva prisile te će biti prijavljen zbog prekršaja iz čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Na drugoj lokaciji, u manjem ugostiteljskom objektu u ulici Ivana Gudelja u Splitu zatečeno je 66 gostiju, a zbog kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu i prekoračenju radnog vremena nad odgovornom osobom provodi se kriminalističko istraživanje.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad mlađim muškarcem zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti kada se na sinjskom području udaljio iz doma unatoč određenoj COVID mjeri. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

I tijekom prethodnog vikenda proveli su nadzor u ugostiteljskim objektima te je u njih 10 uvrđeno nepoštivanje odluke o radnom vremenu do 24 sata. Državni inspektorat je za tri objekta pokrenuo postupak sankcioniranja, piše Dnevnik.hr

Facebook Komentari