Samo ženska posada: Majka i kćer zajedno u pilotskoj kabini

Foto: Facebook

Moji roditelji su oboje piloti pa sam i ja krenula njihovim stopama, kaže pilotkinja Donna Garrett (26) iz Los Angelesa, čija je majka Suzy Garrett prva pilotkinja američke aviokompanije SkyWest. Nadahnuta pričom svoje majke, koja je prošla trnoviti put u svoje vrijeme kako bi postala pilotkinjom, danas s ponosom leti iznad oblaka upravljajući avionima kompanije u kojoj je zaposlena i Suzy.

Mama i kći se zbog prirode posla rijetko viđaju, no na 30. rođendan kompanije kolege i šefovi priredili su im iznenađenje – prvi put majka i kći su zajedno upravljale zrakoplovom. Sve se dogodilo 4. i 5. rujna prošle godine, a superžene su upravljale zrakoplovom CRJ700 na relacijama između Kalifornije i Utaha. Fotografije i događaj tek su nedavno postali viralni, piše cnn.

– To je bilo nešto zaista posebno. Kolege i putnici bili su oduševljeni, a za nas je to bilo najemotivnije i najljepše iskustvo koje sam prošla sa svojom kćeri – kaže Suzy. Odlično se razumiju.

– Dobar smo tim. Bilo nam je zabavno te me obuzeo osjećaj časti i ponosa što sjedim pored moje mame – dodala je Donna. Ova zajednička fotografija u pilotskoj kabini zapravo je simbol prekretnica svih nedaća s kojima se suočavaju pilotkinje.

– U moje vrijeme jedini način da žena postane pilot bilo je pridruživanje vojsci, no za to nisam bila dovoljno visoka. Upisala sam zrakoplovnu školu, dugo radila kao instruktor leta, a tek kasnije sam počela pilotirati za pravu aviokompaniju – kaže Suzy.

– Odrastala sam gledajući mamu u ulozi pilotkinje, no tek kad sam nastavila njezinim stopama, shvatila sam koliko je njoj bilo teško ostvariti san – kaže Donna, prenose 24sata.

Facebook Komentari