Capak: Online nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak komentirao je epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj.

“Mi smo uzeli strategiju da kontinuirano razgovaramo o mjerama. Ako uočimo izvor ili žarišta odmah reagiramo i Nacionalni stožer donosi mjere, ali lokalni stožer donose strože mjere na svojoj lokaciji ako je potrebno”, rekao je Capak za Novu TV.

Ustvrdio je kako mjerama nije pokriven sport, baš kao ni škole.

“Ako bude potrebe o tome se razgovara s odgovarajućim resorima”, rekao Capak, pa dodao kako su u Stožeru protiv zatvaranja škola osim ako nije prijeka potreba.

“To je stav i povjerenstva koje vodi ministar Fuchs i moja zamjenica. Online nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir, možda za srednje škole ili dijelove škola, ali o tome ne odlučuje Nacionalni stožer”, rekao je Capak.

“Već smo skratili vrijeme samoizolacije na 10 dana, oni koji nemaju simptome mogu izaći i mogu na radno mjesto. Mislimo da je trenutno vrijeme izolacije dobro balansirano sa ovih 10 dana, kad 99 posto nije zarazan deseti dan može na radno mjesto, a to nam je važno za recimo zdravstvene djelatnike. Za one koji su 7 dana pod simptomima, to treba biti spoj kliničke slike i PCR testa”, rekao je Capak, prenosi N1.

Facebook Komentari