Blagodati jutarnjeg umivanja: Način pranja igra veliku ulogu

Glatko, blistavo lice ne zahtijeva uvijek skupe proizvode i alate za njegu kože. Zapravo, tajna dobrog izgleda je jednostavna i ovisi o trajanju umivanja vašeg lica. Ispostavilo se da bismo trebali početi obraćati dodatnu pažnju na umivanje jer će, što dulje ono trajem uslijediti sjajni rezultati.

Vrijeme je da otkrijete koje su to čari umivanja koje traje barem 60 sekundi.

1. Trošimo premalo vremena na pranje lica?

Ovu metodu čišćenja predložila je Nayamka Roberts-Smith iz LABeautyologisat na jednom od svojih objava na Twitteru. Prema njezinim riječima, u prosjeku ne čistimo kožu dovoljno dugo. Umjesto uobičajenih 15 sekundi koje trošimo na pranje lica i vrata, trebali bismo to raditi najmanje 60 sekundi.

2. Pustite da vaš proizvod za čišćenje uđe u svaku poru vaše kože

Tijekom dana na koži se može nakupiti puno bakterija zajedno sa šminkom koja može ući duboko u pore. Ako si pružite dugotrajno čišćenje lica, sastojci za umivanje lica počinju aktivno raditi, učinkovitije se razgrađuju i uklanjaju prljavštinu. To dovodi do poboljšanog izgleda, mekše kože i otopljenih blokada od sebuma.

Prema Nayamki, ulje za čišćenje najbolje djeluje za ovu metodu, ali mogu se koristiti i proizvodi poput pjene, kreme i gela za umivanje lica. Međutim, abrazivna sredstva za čišćenje poput pilinga treba izbjegavati jer mogu oštetiti vašu kožu ako se predugo koriste.

3. Pažljivija metoda za njegu svakog područja na licu.

Ovaj postupak može biti koristan, posebno za vaše pore. Kada se mrtve stanice kože i bakterije na vašem licu pomiješaju s vašim prirodnim uljima (koje proizvode naše lojne žlijezde), mogu se pojaviti čepovi sebuma koji blokiraju pore, a kasnije mogu dovesti do mitesera i bijelih točkica. U ovom slučaju, posebno pažljivo čišćenje lica može vam pomoći u smanjenju istog.

4. Način pranja također igra veliku ulogu

Estetičar naglašava da sve treba raditi samo prstima. Ne koristite četke, spužve ili krpe za pranje lica, već si umjesto toga pružite lijepu i korisnu masažu. Tako također možete poboljšati cirkulaciju, što također ima pozitivne učinke na vaše lice, poput smanjenja bora i poboljšanja izgleda kože. Ova metoda je prikladna za svaki tip kože, od masne do suhe, prenose 24sata.

5. Dulje umivanje može imati i druge koristi za vaše lice.

Ovo pravilo možete shvatiti kao priliku da usporite i pružite si malo vremena za opuštanje. Priuštite područjima oko očiju, nosa, čela i vrata lijepu masažu. Da biste postupak učinili još ugodnijim, možete lagano trljati lice dok slušate svoje omiljene pjesme i pjevati, piše Bright Side.

Facebook Komentari