Savjeti sobarica: Kupaonica se čisti zadnja, a ocat je glavni

1. Prvo maknite sve stvari

Prije čišćenja, maknite sve stvari s poda i drugih površina. U kupaonici maknite stvari iz kade, s umivaonika te sve ručnike s poda kako nakon brisanja ne bi ostajali tragovi.

2. Čistite krpama od mikrovlakana

Tajna čišćenja prašine je u učinkovitoj krpi za čišćenje. Ako nemate krpu mikrovlakana, upotrijebite onu od 100 postotnog pamuka – poput stare jastučnice ili stare majice i lagano je navlažite. Svakako izbjegavajte upotrebu krpa od poliestera – one zapravo mogu stvoriti više prašine.

3. Trik za brzo spremanje kreveta je u oznakama

Stavljanje posteljine može potrajati ukoliko kraći dio zataknete na dulji dio kreveta. prije svega, pogledajte koji kraj ide na koju stranu.

4. Ne zaboravite na zavjese

Čestice prašine skupljaju se s vremenom i na zavjesama. prilikom čišćenje, skinite zavjesu i stavite na pod. Udarajte ju ručnikom te kasnije usisavajte pod.

5. Uvijek usisavajte prije brisanja

Prije nego što mokrom krpom prolazite pod, obavezno usisavačem pokupite sve mrvice i zalutalu prašinu.

6. Kupaonica se čisti posljednja

Najbolje je čišćenje započeti u spavaćoj sobi, a ne u kupaonici kako biste minimalizirali prijenos bakterija.

7.Ostavite sredstva za čišćenje da djeluju

Pošpricajte pločice i tuš kabinu sredstvom za skidanje kamenca te ostavite da djeluje nekoliko minuta. Iskoristite to vrijeme za čišćenje drugih površina.

8. Usisavajte unutra prema van

Krenite sa usisavanjem sredine prema rubovima prostorije. Tako ćete ‘najprometnije’ dijelove sobe proći više puta.

9. Najbolje sredstvo za čišćenje imate u kuhinji

Ocat i voda odlični su za čišćenje površina, pogotovo ako su vam ostale mrljice od sredstava za čišćenje koje ste prethodno koristili. Pomiješajte ocat i vodu u omjeru 1:3 u boci s raspršivačem i riješite se mrlja u kupaonici.

10. Uvijek pri ruci imajte četkicu za zube

Imajte uvijek jednu četkicu za zube koju ćete koristiti za čišćenje kako bi došli do nedostupnih površina, prenose 24sata.

11. Držite sva sredstva i pomagala za čišćenje na okupu

U jednu kantu stavite sva sredstva, četkice i krpe koje koristite kod čišćenja. Tako ćete uštedjeti vrijeme prilikom traženja i prebacivanja jedne po jedne stvari na mjesto koje čistite, piše House Beautiful.

Facebook Komentari