Evo gdje gledati derbi Osijeka i Dinama koji se ne propušta

Reprezentativna stanka je završila i nogometaši su se vratili klupskim obvezama. HNL nastavak sezone započinje sa stilom pa nas nakon sjajnog početka 12. kola u kojem su u petak Lokomotiva i Varaždin odigrali uzbudljiv dvoboj (2-2), a Gorica s uvjerljivih 3-1 tukla Šibenik u gostima, čeka trenutno najzanimljiviji derbi lige – između Osijeka i Dinama.

Dugo se jedna utakmica u HNL-u nije tako iščekivala kao današnja uz Dravu. Drugi Osijek, protiv prvog Dinama, Nenad Bjelica protiv Zorana Mamića. Bjelica protiv bivšeg kluba s kojim je napravio velike stvari i protiv bivšeg suradnika s kojim je u Dinamu surađivao devet mjeseci. Obojica imaju po 49 godina, trener Osijeka je stariji 50 dana.

Nenad Bjelica postigao je povijesni uspjeh s Dinamom i konačno dočekao toliko željeno proljeće u Europi, no stvari su se brzo rasplinule i odnos trenera i kluba postao je sve teži. Nije dugo prošlo i Bjelica je napustio Maksimir na pomalo ružan način, a navijači su ostali zaprepašteni odlukom Dinama.

Dugo se polemiziralo gdje će Bjelica nastaviti karijeru i odluka je pala na Osijek, koji, otkad je stigao, igra kao preporođen. S druge strane, Dinamo je na mjesto trenera vratio Zorana Mamića i nakon početnog uštimavanja igra ‘modrih’ je sve bolja i bolja.

I jedni i drugi imaju problema. Korona virus i ozljede su napravile svoje. Kod Dinama su upitni Gvardiol i Majer, vjerojatnije je da neće igrati u Osijeku. Franjića sigurno nema, a sraz u rodnom gradu propustit će i Perić. Kod Osijeka neće biti Bočkaja, Lončara…

No, uz sve nedaće spektakl je zagarantiran. Vodeće dvije momčadi u sudaru koji sa sobom nosi više od nogometnog nikako ne želite propustiti.

Koeficijent na Osijek je 2,70, isti je koeficijent na Dinamo. Na remi je 3,20. Glavni sudac je Duje Strukan iz Splita. Prijenos je na Areni Sport 3 u 15 sati, pišu 24sata.

Facebook Komentari