Tragaju za ubojicom: Uhitili pogrešnog migranta za ubojstvo u sarajevskom kafiću

Foto: Facebook

Migrant Hacham Aglaras koji je uhićen u Sarajevu pod sumnjom na ubojstvo mladića na Otesu kod Sarajeva oslobođen je tih optužbi jer se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim djelom, saznaje portal Klix.ba.

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhićen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. Odmah su ga odvezli u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužiteljstvo sarajevske županije. Ipak, Aglaras predali su ga Službi za poslove sa strancima BiH. Policijske agencije i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubojstvom muškarca i ozljeđivanjem još dvoje ljudi u utorak navečer.

Otežavajuća okolnost policijskim i sigurnosnim agencijama predstavlja veliki broj migranata koji ilegalno borave u BiH bez ikakvih dokumenata niti registracije u prihvatnim centrima. Ubojstvo je izazvalo prosvjede građana na Ilidži i u Hadžićima.

Mještani su pozvali policiju i druga nadležna tijela na konkretne poteze s obzirom da se građani već dugo vremena ne osjećaju sigurno zbog velikog broja migranata na ulicama koji prave probleme lokalnom stanovništvu. Mladića koji je ubijen danas su pokopali, a njegov ozlijeđeni brat još je u bolnici.

Ismir Jusko, prvi čovjek MUP-a Sarajevske županije, kazao je kako je ranije upozorio da je pitanje dana kad će se ovo dogoditi.

– Rekao sam da migranti koji mogu ići odavde trebaju ići odavde. Migranti ulaze i izlaze iz županija kako žele, županije nisu hermetički zatvorene… Ako se to po vertikali ne napravi, imat ćemo problema… Neki migranti su se udomaćili, onaj što je optužen za ubojstvo već je više od godinu dana tu. Uhićivan je zbog droge. Kriza koju mi imamo migrantska je kriza epskih razmjera. Neće se završiti preko noći, čak ni za nekoliko godina – komentirao je Jusko.

Ubojstvo sugrađanina ocijenio je udarom na državu jer je ubijeni samo štitio svoju imovinu te poštivao zakone ove države tako što nije htio raditi nakon ponoći. Spomenuo je i da su migranti na dan ubojstva napali i policiju. Policajci koji su osiguravali migrantski kamp u Blažuju napadnuti su šakama i nogama, jedan je zadobio lomove rebara, a drugom policajcu je izbijen zub, prenose 24sata.

U Sarajevu uhićen migrant, ubojica Jasmina Berovića u Otesu

Facebook Komentari