24.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ivana Pavić Šimetin: Najveći dio roditelja ipak samo želi da djeca idu...

Ivana Pavić Šimetin: Najveći dio roditelja ipak samo želi da djeca idu u školu

Na lokalnim zajednicama su opcije o početku nastave, dodala je: “U uputama piše da treba organizirati škole tako da ne dolaze svi učenici istovremeno. Ako škola radi u dvije smjene, ako se pomakne prva, druga završava prekasno.”

O mogućnosti da učenici ove godine krenu ranije na zimske praznike: “To će ministar Fuchs odlučiti. Treba razmišljati o tome, ali važno je zadržati učenike u učionicama što duže. Ima različitih modela. Najvažnije je da dio u učionicama održimo što duže jer je to za njih najbolje.”

Kaže da se javljaju roditelji s različiitim stavovima, neki misle da je bolje ići u školu bez maske dok se drugi žale da se maske ne nose dovoljno. “Najveći dio roditelja ipak samo želi da djeca idu u školu”, naglašava Pavić Šimetin, prenosi N1.

O mogućim novim mjerama rekla je: “Kad gledamo ograničenja pojedinih županija, neovisno o nacionalnoj razini, radi se o smanjenju broja ljudi na javnim okupljanjima ili u nekom javnom prostoru, o pojačanom primjenjivanju mjera koje su na snazi, mjere se odnose na domove za starije i nemoćne. To su mjere na županijskim razinama pa se to može očekivati i na nacionalnoj.”

Najnovije

Još iz rubrike