Za pet dana Božića, Britanci će odraditi 25 dana lockdowna

Želimo da nam Božić bude što je moguće normalniji – rekla je Dr. Susan Hopkins, savjetnica Vlade za borbu protiv koronavirusa.

To bi značilo da bi mjere kao što su zabrana okupljanja više od 30 ljudi, putovanje iz grada u grad i druženja s članovima drugih kućanstava bile ukinute na tri ili pet dana. Za svaki dan slabijih mjera, bit će potrebno 5 dana lockdowna, tako da bi nakon 5 dana Božića, Velika Britanija mogla u lockdown na 25 dana.

Sad je na Borisu Johnsonu da razmisli koliko dana ‘normalnog’ Božića može dozvoliti bez da pretjerano utječe na zdravlje i ekonomiju. Hopkins pak tvrdi da je normalan Božić moguć.

– Morat ćemo biti jako oprezni i paziti s koliko ljudi se viđamo tijekom Božića kako bismo smanjili mogućnost širenja virusa nakon. Nadam se da će nam Vlada dozvoliti bar malo miješanja s drugim ljudima, ali vidjet ćemo kako će to izgledati. Kad prođe taj period oko Božića, ukoliko dođe do popuštanja mjera i socijalizacije, svi ćemo morati biti odgovorni i ponovno smanjiti sve kontakte – rekla je Hopkins i dodala da je moguće izvesti smanjenje mjera oko Božića samo ako se dodatno smanji broj zaraženih početkom 12. mjeseca, pišu 24sata.

Facebook Komentari