Vremenska prognoza: Stiže hladna fronta, u petak orkanski udari bure

Iako je duž obale pretežno vedro, veći dio unutrašnjosti i jutros prekrivaju niski oblaci i magla, iz kojih povremeno pada slaba rosulja. Dijelovi unutrašnjosti danas će ostati tmurni, dok će uz obalu sunca biti u izobilju. Ipak, na jutrošnjoj satelitskoj snimci jasno se vidi hladna fronta, kako nam se približava sa sjeverozapada.

Generirat će se ciklona u Genovskom zaljevu, što će dovesti do novog pogoršanja. Već noćas treba računati na kišu, no ovoga puta u nešto manjim količinama. Kako će fronta povući hladniji zrak sa sjeverozapada Europe, sutra postoji mogućnost i za koju pahulju snijega, prolazno, u najvišim predjelima dinarskog gorja.

Tijekom noći će zapuhati bura, najprije pod Velebitom, sutra i duž cijele obale. Vjetar će sutra biti na udare orkanske snage, osobito u podvelebitskom dijelu, stoga računajte na probleme u prometu.

Sutra će biti hladnije, a nakon što se oblaci raziđu, čeka nas hladno jutro i u subotu i u nedjelju, od -5 do 0, u unutrašnjosti i planinskim područjima, a od 4 do 6, uz obalu, na otocima, oko 10, prenosi N1.

Facebook Komentari