Plenković: Situacija s epidemijom je ozbiljna, Stožer priprema paket novih mjera

Danas u 8 sati održana je sjednica Vlade. U uvodnom obraćanju ministrima, premijer je najavio skori novi paket mjera za borbu protiv epidemije.

Premijer je uvodno govorio o Danu sjećanja koji je jučer obilježen u Vukovaru. Podsjetio je na koje je sve načine Vlada pomogla Vukovaru.

”Još jednom smo poslali važne poruke o važnosti Vukovara kao simbolu pobjede”, rekao je predsjednik Vlade zadovoljan što je u Vukovaru bio i potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Podsjetio je i na Ugovor o izgradnji znanstvene infrastrukture i nabavi na najvećem hrvatskom institutu Ruđer Bošković težak 70 milijuna eura koji je potpisan ovoga tjedna.

Govoreći o pandemiji, premijer je najavio da se na tu temu danas se održava sjednica Europskoga vijeća.

“Još jednom apeliramo da je situacija vrlo ozbiljna… U zadnja tri tjedna u listopadu imali smo udvostručenje broja novozaraženih, a zahvaljujući mjerama rast se usporio, ali zabrinjava što su brojke i dalje visoke”, rekao je.

“Mjere su očito usporile širenje epidemije, no ne koliko smo htjeli. Trebamo napraviti dodatne napore da se smanji pritisak na zdravstveni sustav… Zbog toga, razgovarali smo kako bi Stožer izradio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizirati život i rad, da se smanji intenzitet širenja epidemije. Važno je da se svi pridržavaju mjera”, apelirao je.

“Držimo distancu, nosimo maske, smanjimo druženja…”, ponovio je.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić predstavio je informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.

Pripremljene opcije mjera za cijelu zemlju
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da u ovom trenutku imamo deset županija pod strožim mjerama.

“Pripremljene su opcije uvođenja dodatnih epidemioloških mjera za čitavu Hrvatsku, s obzirom na porast broja zaraženih. Moramo učiniti sve kako bi se održala funkcija zdravstvenog, pogotovo bolničkog sustava”, rekao je ministar Davor Božinović na vladi, prenosi N1.

Share This Article