Kićina obitelj shrvana: Ispred odra su njegov šešir i gitara…

Prijatelji i kolege Krunoslava Kiće Slabinca formirali su dugački red ispred zagrebačkog Krematorija odmah iza 12 sati kako bi izrazili sućut njegovoj obitelji. Ispred odra stajali su njegov šešir i gitara. Malo tko je od dvjestotinjak ljudi, koliko ih se okupilo u Velikoj dvorani Krematorija, mogao suspregnuti suze kad su tamburaši tihom svirkom dočekali Kićin lijes. Odsvirali su i njegov prvi veliki hit ‘Plavuša’.

Nakon što su se govorom od Kiće oprostile kolege iz Hrvatskog društva skladatelja, tamburaši su odsvirali i pjesmu ‘Otiš’o je s mirisima jutra’ koju je napisao Željko Krznarić, a Kićo uglazbio. Posvetio ju je svom pokojnom ocu, a sad su ga tom pjesmom ispratili njegovi sinovi Ivan i Pavao s obiteljima. Nakon toga govor je održao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (64).

– Dragi prijatelju Kićo, rodio si se u gradu na Dravi, a najveći dio života proveo si u gradu na Savi koji te prigrlio i zavolio kao svog rođenog sina. O tvojoj karijeri je mnogo toga rečeno, no na ovim prostorima svestranijeg glazbenika nije bilo niti će biti – poručio je Bandić.

Nakon Presleyeve izvedbe pjesme ‘My Way’ od svog prijatelja iz djetinjstva oprostio se voditelj Branko Uvodić (66) koji se prisjetio zajedničkog djetinjstva i odrastanja u Kićinom rodnom Osijeku.

Misu su predvodili svećenici iz remetske župe u Zagrebu, gdje je stanovao Kićo. Tamo je, nakon nastupa i brojnih putovanja, pjevač tražio i pronalazio duhovni mir.

– Samostan Majke božje remetske Kićo je doživljavao kao svoj drugi dom – rekao je svećenik.

Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini u petak ujutro nakon duge i teške bolesti, pišu 24sata.

Facebook Komentari