Fuchs: Zasad nećemo uvoditi nove mjere, postoji mogućnost da se pomaknu zimski praznici

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs u razgovoru za Novu TV rekao je da se zasad neće uvoditi nove mjere u obrazovnom sustavu.

– Ukoliko se u skladu s pooštravanjem općih mjera ide prema zatvaranjima većih mjesta, u tom slučaju možemo razmotriti da se u tim područjima primjene neke od mjera koje bi vodile ka tome – rekao je i poručio da se zasad ne razmišlja o online nastavi.

Na pitanje o ranijim zimskim praznicima kaže da postoji mogućnost da se pomaknu, ako će biti epidemiološka potreba za time. Naglasio je da bi se onda cijelo gradivo moglo nadoknaditi uzimajući dva tjedna od ljetnih praznika, ali da se to mora raspraviti na nacionalnoj razini.

Govoreći o maturantima, Fuchs je rekao da se razgovara o tome kako će provesti maturu, ali da o tome ovisi i koliko će trajati ova situacija i hoće li se stanje stabilizirati.

– Ako uspijemo održati nastavu na ovoj razini to će sigurno biti puno bolje za maturante – kaže ministar i dodaje da je Ministarstvo dalo nalog NCVVO-u da pripremi nekoliko mogućih scenarija za državnu maturu, prenose 24sata.

Facebook Komentari