Božinović o napisima Spiegela: Mladi muškarci bez obitelji nezakonito ulaze u RH

Foto: N1

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je napise njemačkog lista Der Spiegel, koji je objavio snimke navodne fizičke brutalnosti hrvatske policije prema migrantima koji iz BiH pokušavaju ući u Hrvatsku, prenosi N1.

Ministar je reagirao na napise njemačkog Der Spiegela, koji je objavio snimku navodnog zlostavljanja migranata od strane hrvatske policije.

“Mi ćemo, iako je snimka već analizirana, nastaviti s provjerama svih takvih navoda. Međutim, puno puta smo izvještavali o tome da se radi o ljudima kojima ne pada na pamet ući u RH preko graničnog prijelaza, ne spadaju u ugrožene izbjegličke skupine. To su uglavnom mladi muškarci bez obitelji koji ogranizirano i nezakonito ulaze u RH”, rekao je Božinović medijima.

Navodi kako im je u interesu istina i nastavit će provjeravati sve takve navode. “Situacija je kompleksna. Nije normalno putovati iz države u državu bez dokumenata, nije normalno izbjegavati granične prijelaze, nije normalno govoriti da si pripadnik ugrožene skupine… Imamo organizirani ilegalni transfer u koji su uključene kriminalne skupine. Očekujem da i javnost i svi drugi ukazuju na to što bi bio zakonit posao i što je zakonito postupanje, a ne favorizirati ilegalne aktivnost.”

Opet optužbe na račun hrvatske policije u stranim medijima

Facebook Komentari