ATP-ova osveta Đokoviću: Nakon poraza otkrio što su mu učinili

Srpski tenisač Novak Đoković je nedavno Vijeće igrača ATP-a kojim je predsjedao. Zatražili su to njegovi kolege budući da je novak organizirao i vlastitu organizaciju profesionalnih igrača (PTPA).

Novak je to sve odradio, ali sada ga žele natrag u Vijeću, no postoji problem. Kevin Anderson je trenutno predstavnik Vijeća igrača, a uz njega su i Nadal i Federer kao vođe, a oni se ne slažu s Novakovom ‘profesionalnom organizacijom’ i pozvali su tenisače da se ne uključuju u nju.

Nakon što je Novak Đoković poražen od Danila Medvedeva u drugom od tri kola preliminarne faze završnog Mastersa, u Londonu, Nole je novinarima otkrio što mu je ATP sada priredio:

– Vidim da ste javili da smo Vasek i ja tražili da se vratimo u Vijeće, što nije točno. Nominirali su nas igrači, što znači da nam vjeruju i imamo odgovornost zbog njih to prihvatiti. Ali, onda je uprava ATP-a sinoć donijela novo pravilo, koje praktično zabranjuje bilo kojem aktivnom igraču da bude u Vijeću igrača ako je istovremeno u nekoj drugoj organizaciji. A to je razočaravajuće, da budem iskren – rekao je Novak Đoković.

On je zatim još jednom istakao važnost PTPA:

– Nijedna organizacija sada nije predstavljala prava igrača. Mi smo dio ATP-a, koji se sastoji od, 50%, tenisača i, isto tako, 50%, predstavnika turnira koji se u većini slučajeva nalaze u sukobu interesa. Igrači koji su potpisali dokument kojim izražavaju želju da budu dio PTPA su izrazili nezadovoljstvo načinom na koji sistem funkcionira ovih dana, naročito prema nižerangiranim tenisačima. Zato smo i oformili ovo Udruženje. Mi želimo surađivati s ATP-om, ali ovo glasanje prošle noći bila je snažna poruka Asocijacije teniskih profesionalaca da uopće ne žele PTPA u sistemu – ističe Đoković.

Tome je na kraju dodao:

– Oni ne žele da bilo koji tenisač bude istovremeno i u Vijeću igrača i u PTPA. To je sada potpuno jasno. Imali smo neke razgovore sa ATP-om o tome kako bismo mogli surađivati. A svjesni smo što zaslužujemo i borimo se za bolji tretman – zaključio je Nole, piše Večernji.

Facebook Komentari