Stižu Oreo keksi bez glutena, a alergičari ih ne mogu dočekati

Foto: Twitter

Oreo objavljuje verzije svojih tradicionalnih i ‘dvostruko punjenih’ Oreo keksi bez glutena, a na policama supermarketa diljem mogli bi se naći već početkom sljedeće godine, prenosi CNN.

Oreo brend, koji je u vlasništvu Mondeleza (MDLZ grupe), vijest je objavila u tvitu rekavši: ‘Milk’s Favorite Cookie, sada u verziji bez glutena. Dolazi u siječnju 2021.’

Oba kolačića bez glutena bit će trajno dostupna, gdje god se prodaju originalni Oreosi, priopćila je tvrtka.

– Dodavanjem nove linije, Oreo poziva grickalice s intolerancijom na gluten ili osjetljivost na gluten da i oni uživaju u našim kolačićima – rekao je predstavnik tvrtke.

Brend kaže da su se usredotočili na to da recept osigura ‘usporedivo iskustvo grickalica s izvornim receptom’. Drugim riječima, novi keksi bez glutena trebali bi biti jednako ukusni kao i originalni.

Kolačiće je odobrila i certificirala skupina za netoleranciju na gluten Sjeverne Amerike. To znači da će naljepnica bez glutena biti jasna na svakom pakiranju. Obožavatelji Orea brujali su o tim uzbudljivim vijestima na Twitteru. Neki su izravno odgovorili na Oreov tweet koji je podijelio vijest.

– Otrčao sam iz sobe reći mami, nije mi vjerovala. Jedva čekamo! – napisao je jedan mladić, dok su neki komentirali da im je Oreo dao razlog da se vesele početku nove godine, prenose 24sata.

Facebook Komentari