19.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ravnatelj KBC-a Split: Sve je više zaraženih u bolnici, dob je niža...

Ravnatelj KBC-a Split: Sve je više zaraženih u bolnici, dob je niža nego prije

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1097 obrađenih testova danas je 439 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 192 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2592 osobe se nalaze u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 135 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 11 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 3 muške osobe starosti 77, 72 i 93 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

O stanju u bolnici govorio je na konferenciji za medije ravnatelj KBC-a Split, Julije Meštrović.

“Sve je više COVID bolesnika u KBC-u Split, to smo i najavljivali. Puno ih je s upalom pluća, puno ih je na kisiku, 11 na respiratoru. Educirali smo novo osoblje, pripremali medicinske sestre, i za sada je sve u najboljem mogućem redu”, rekao je Meštrović.

“Među bolesnicima je sve veći broj onih koji nemaju komordibiliteta, i prosječna dob je niža nego ranije. Za sada nemamo problem s brojem osoblja i nadam se da ćemo uspjeti raditi tako da se to neće dogoditi. Za to smo se pripremali”, rekao je Meštrović, dodavši da je dob oboljelih u prosjeku pet godina niža nego ranije, kad je iznosila 80 godina.

Upitan hoće li bolnica na Križinama otvoriti svoja vrata za oboljele od covida, Meštrović je rekao da je sve spremno za rad.

“Prvi kat na Križinama je spreman za rad, pripremili smo prostor, osoblje je spremno za rad. Imamo spremnih 200 postelja u KBC-u. Ako se to popuni, imamo daljnju mogućnost širenja broja kreveta na Križinama, a uz to ćemo i dalje raditi sve to što radimo”, odgovorio je Meštrović, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike