“Procurio” traumatičan razgovor Diane i Charlesa nakon zaruka

Svijet bruji o Netflixovoj seriji ‘Kruna’, u kojoj je riječ o životu britanske kraljevske obitelji. U trećoj epizodi koja nosi naziv ‘Fairytale’ tema su zaruke Lady Di i princa Charlesa (72). To je jedan od istaknutijih trenutaka četvrte sezone serije. U ‘Kruni’ su zaruke prikazane kao vrlo ležerne i kratkog trajanja. Charles je rekao da je zaprosio Dianu bez da je kleknuo pred nju, a ona je izjavila kako joj je to najsretniji dan u životu. Poslije zaruka, Charles je poslao Dianu natrag u njezin stan u Londonu.

Prema Dianinoj biografiji, koju je napisao Andrew Morton, Diana isprva nije shvatila zaruke ozbiljno.

– Upitao me hoću li se udati za njega, a ja sam se nasmijala – rekla je Diana u jednom od mnogih intervjua te dodala:

– Sjećam se da sam razmišljala kako je sve šala i rekla sam ‘aha, OK’ i smijala se. No on je bio smrtno ozbiljan.

Kasnije je par došao do kraljice Elizabete II. kako bi odabrali zaručnički prsten, predivni 14-karatni safir okružen s 14 dijamanata. Tada je prsten vrijedio 60.000 dolara, što je oko 380.000 kuna. No danas mu se vrijednost povećala na 3,1 milijun kuna.

Zaruke Charlesa i Diane postale su službene 24. veljače 1981. godine. U neslavnom intervju za BBC, Charles i Diana prisjećaju se kada su se prvi put upoznali, što se dogodilo kada joj je Charles predložio brak i jesu li zaista bili zaljubljeni. Interakcija s novinarom izgledala je uljudno, ali nevjerojatno usiljeno.

Kada je Charles prvi put vidio Dianu pomislio je kako je vesela, zabavna i privlačna pa dodao da je oduševljen i presretan zbog zaruka. Na pitanje jesu li zaista zaljubljeni Diana je ‘kao iz topa’ rekla da jesu, dok je Charlesov odgovor glasio: ‘Što god ljubav značila’. Dodao je da sve ovisi o vlastitoj interpretaciji.

Diana je kasnije taj trenutak nazvala traumatičnim.

– To je potpuno izbezumilo. Pomislila sam kakvo je to čudno pitanje, odnosno odgovor. O bože, stvarno me traumatizirao – rekla je Diana u dokumentarcu ‘Diana: In Her Own Words’.

Nakon zaruka, kako se prikazuje u seriji ‘Kruna’, Charles je otputovao u Australiju te su se on i Diana vjenčali pet mjeseci kasnije, 19 srpnja u katedrali St. Paul u Londonu. U ‘Kruni’ princa Charlesa glumi Josh O’Connor (30), princezu Dianu Emma Corrin (24), a kraljicu Elizabetu II. utjelovila je Olivia Colman (46), prenose 24sata.

Facebook Komentari