19.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Paradžiković o djetinjstvu u Vukovaru: Bile smo nerazdvojne sve do te proklete...

Paradžiković o djetinjstvu u Vukovaru: Bile smo nerazdvojne sve do te proklete 1991. godine

Na današnji dan prisjećamo se ljudi koji su najviše dali za slobodu Hrvatske. Obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje, a diljem Hrvatske građani pale svijeće za one koje smo izgubili. A svoje sjećanje na Vukovar na društvenim je mrežama podijelila i hrvatska voditeljica Ivana Paradžiković (36).

Objavila je fotografiju na kojoj je još kao djevojčica pozirala sa svojom rođakinjom Anom.

– U Vukovaru sam provela svake ljetne praznike, svaki slobodan dan, svaki blagdan. Ana i ja bile smo nerazdvojne, kao prst i nokat. Sve do te proklete 1991. godine – započela je Ivana svoju objavu.

Prije 29 godina godina njezina obitelj je bježala. Ana je s mamom živjela u hotelu Dubrovnik, na Trgu bana Josipa Jelačića.

– Za Tomu se nije znalo gdje je. Sve dok jednoga dana, kada su se sve nade ugasile, iz autobusa kojim su stizale razmjene zarobljenika uz logora, nije izašao neki kostur nalik na njihovog tatu i muža – napisala je voditeljica pa dodala:

– Meni ne dođe da zapalim svijeću, jer kada se sjetim Vukovara, ne mislim na mrtvaca. Sjetim se toplog Dunava, zgodnog susjeda punkera, mirnih ljudi, stabilnih lađa… I nas dvije, sretne i nasmijane. Ja sam neke drugačije sorte, pamtim samo sretne dane.

Pratitelji su je i komentarima podržali, a između ostalih oglasila se i Ana.

– Prošlo je 29 godina od ove fotografije. Da mi je tad netko rekao da ću biti tu gdje jesam, rekla bih mu da je lud. Da mi se vratiti barem na tren – napisala je, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike