Pa gdje im je bila pamet?! Ušetali u policiju po dokumente, a izašli s prijavama

Važenje osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola građana kao i oružnih listova, kojima je rok važenja istekao počevši od 11. ožujka 2020. godine kada je Ministarstvo zdravstva proglasilo epidemiju, produženo je za cijelo vrijeme trajanja epidemije Covid-19 te vrijede najviše 30 dana nakon proglašenja kraja epidemije.

Također, pojedine radnje u upravnom postupku koje su građani dužni učiniti u određenom roku vezano za vozila ili za oružje, građani također mogu poduzeti najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije.

Osim toga, u Ministarstvu unutarnjih poslova neprestano naglašavaju i pozivaju građane da samo u slučaju neodgodive potrebe za žurnim rješavanjem nekih od upravnih poslova te poslove obave osobnim dolaskom na šaltere policijskih uprava i postaja.

Neprestano podsjećaju i na mogućnost predaje pojedinih zahtjeva upravnim poslovima putem e – Usluga koje pruža Ministarstvo unutarnjih poslova, a koje uključuju predaju zahtjeva za putovnicu, vozačku dozvolu, prijavu boravišta, davanja suglasnosti u određenim upravnim postupcima kao što su suglasnost stanodavca za prijavu prebivališta, suglasnost roditelja za izradu osobne iskaznice ili putovnice djeteta i slično.

No, čini se kako je nekima odlazak na policijski šalter baš bio neophodan. Da stvar bude gora, ne samo da nisu pokušali izbjeći dolazak već su u policiju ušetali u vrijeme dok im je bila izrečena mjera samoizolacije.

Kako se doznaje iz Policijske uprave zagrebačke, u razdoblju od 31. kolovoza do 12. studenoga, devet je osoba pristupilo u službene prostorije PUZ-a i time prekršilo mjeru samoizolacije. Od toga njih sedmero je došlo u Petrinjsku, a dvoje u Heinzelovu.

”Obzirom da takvo ponašanje predstavlja prekršaj opisan u članku 47. st. 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, policijski službenici su obavijest o počinjenom prekršaju dostavili Državnom inspektoratu koji je, u konkretnom slučaju, ovlašteni tužitelj u prekršajnom postupku” kazali su za RTL.hr u zagrebačkoj policiji.

Ipak, valja naglasiti da do sada nema zabilježenih slučajeve dolaska osoba pozitivnih na Covid-19 u službene prostorije PUZ-a.

Facebook Komentari