Hrvatski olimpijac u Vukovaru: Rat nije gotov dok ne nađem ostatke djeda; Vidjeli smo ga na TVNS zaklan, prerezanog grla, izvađenih očiju i odrezanih ušiju

Na području Vukovara još je preko 300 nestalih. Davidu Šainu, hrvatskom veslaču i olimpijcu, djed se vodi kao nestali.

“Za mene rat nije gotov dok ne nađem posmrtne ostatke svog djeda. On je bio u Ernestinovu nakon pada Vukovara”, rekao je Šain za N1.

Opisao je stravično ubojstvo svoga djeda, za koje je obitelj saznala gledajući snimku novosadske televizije.

“Ležao je na verandi, zaklan, prerezanog grla, izvađenih očiju i odrezanih ušiju. Kraj njega je bila fotografija djeda i pokojne bake. Na televiziji su rekli da to radi ustaška vojska svima koji se ne priključe vojsci”, kazao je Šain.

Jasno, kazao je Šain, to su napravili okupatori. “Mi i danas danas tražimo njegovo tijelo ili što je ostalo od njegovog tijela”, kazao je.

“Moja majka i pokojna baka su radile nešto na tome. Baka je izgubila svaku nadu prije nego što je umrla. Majka nije izgubila nadu, a i ja sam se počeo dosta baviti time. Dosta sam istraživač i detektiv, razgovaram s ljudima koji žele razgovarati”, kaže.

“Imamo jednu izglednu lokaciju da bi djed mogao tamo biti”, rekao je Šain.

“Sjećanja se vežu za tugu. Uz pomoć te snimke je i dokazano da je zbilja ubijen”, kaže Šain i dodaje da neće nikada odustati od potrage.

Kardinal Vinko Puljić u Vukovaru: Sada bi pojedini željeli da se piše nekakva povijest u kojoj bi se relativizirala stradanja, jer tobože treba graditi povjerenje i stabilizaciju u regiji. Bez istine i pravde nema stabilnog mira ni vraćanja povjerenja

Facebook Komentari