28.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Ćiro: Matea sam ciljano oprao, obožavam ga! A nabijem na k... europskog...

Ćiro: Matea sam ciljano oprao, obožavam ga! A nabijem na k… europskog prvaka, mi smo bolji

Jedan čovjek posebno me razočarao, a očekivao sam da će biti naš ključni igrač. Mateo Kovačić prošle je sezone žario i palio po Engleskoj, bio je najbolji igrač Chelseaja i bilo mi je izrazito drago zbog toga, a u Portu je djelovao kao neprijateljski element u našim redovima. Dalić je čovjek koji bi ga iglom ubadao u guzicu da je mogao!

Jedino mu možda zamjeram što je slijep i ne vidi koliko je dečko loš, da više nije za reprezentaciju! Prije dva dana govorio sam jednom novinaru L’Equipea kako će Kovačić postati naš nositelj i da se u Engleskoj probudio, a onda je odigrao onako. Veliko razočaranje. Dečko koji je imao sve predispozicije da bude novi Boban ili Asanović postao je promašaj kojemu ovdje više nije mjesto.

Bile su to riječi Ćire Blaževića u rujnu, nakon što je Hrvatska u prvome kolu Lige nacija u Portu izgubila od Portugala 4-1.

Mateo je protiv Portugala u Splitu zabio prvi gol za reprezentaciju nakon skoro pet i pol godina. U lipnju 2015. godine zabio je Gibraltaru u Varaždinu, a sad dva Portugalcima. Bila mu je to daleko najbolja partija u dresu reprezentacije.

– Ovo je pobjeda, nije poraz – krenuo je u svojem stilu Ćiro kad smo ga nazvali i nastavio:

– Pobjeda zato što smo pokazali što naša mladost može. Nabijem na k…. tog europskog prvaka. Mi smo na Poljudu pokazali da smo bolji.

Naravno, odmah smo se prebacili na Matea Kovačića.

– Sine moj, ja znam kakav je to talenat, znao sam za njega dok mnogi nisu. Pa na Matea me upozorio profesor Igor Gabrijelić iz omladinske škole Dinama. On mi je kazao kako je to neviđena klasa. Znam i Mateova oca – kaže Ćiro i nastavlja:

– Ja obožavam Matea Kovačića! Volim ga, on je moj miljenik, moj ljubimac. Pa on to zna. Ja sam ono nakon utakmice u rujnu rekao s namjerom, da ga probam razbuditi i očito sam uspio u tome, ‘oprao’ sam ga, jer znam što on može. Ovo je samo dio toga, može on biti još bolji i sigurno će biti još bolji. Mateo mora biti nositelj igre naše reprezentacije. Ne sumnjam kako sam ga svojim riječima samo motivirao. To je bilo namjerno, ja sam mu pomogao s onim izjavama. Ja inače ne kritiziram, ali njega sam kritizirao s namjerom. Da proigra. I on je proigrao. Svi koji me poznaju znaju da nisam to slučajno napravio i da sam mu samo htio pomoći, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike