Brkić: Vukovar i Škabrnja su naša najveća odgovornost, jer još nismo riješili problem naplate ratne odštete, procesuiranja počinitelja ratnih zločina i nismo pronašli naše nestale

Bivši potpredsjednik Sabora, specijalac i sudionik Domovinskog rata Milijan Brkić oglasio se na fb-u povodom 29 obljetnice srpskih zločina u Vukovaru u Škabrnji:

“POSLUŠAJMO GLAS HRVATSKE POVIJESTI, VUKOVAR-ŠKABRNJA

Vukovar i Škabrnja su NAŠA najveća odgovornost, jer još nismo riješili problem naplate ratne odštete, procesuiranja počinitelja ratnih zločina i nismo pronašli NAŠE NESTALE! Ne mogu simboli stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu biti sjedišta politikantstva. ZA naša mjesta sjećanja moramo riješiti mirnu budućnost. Naša srca ne obuzima mržnja niti želja za osvetom, ali hrvatski branitelji, civili i svi koji vole HRVATSKU žele pravdu, jer se u Vukovaru i Škabrnji nisu događali nikakvi “sukobi” već srbočetnička agresija. Neprihvatljiva je bilo kakva politika izjednačavanja žrtve i agresora.

U posebnim okolnostima na ovaj Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prisjetimo se svih naših žrtava Domovinskog rata i s posebnim pijetetom upalimo svijeću kao simbol božanskog svjetla za sve poginule i preminule. Uputimo molitve koje će ojačati našu NADU za bolju budućnost. U tišini se prisjetimo svih onih koji su ponosno i hrabro za dom pali, a mi nastavimo dostojanstveno i odvažno živjeti nastavljajući borbu za njihovu viziju Hrvatske, onakve kakvu su oni željeli.

Nije vrijeme za nikakve besmislene rasprave. Ne možemo živjeti s nadom kako neće biti gore nego moramo zajedničkim snagama izboriti bolje sutra za sve, jednako. Sva snaga hrvatskog naroda leži u VJERI, OBITELJI I DOMOVINI stoga se okrenimo upravo tim vrijednostima i negativne rasprave zamijenimo zdravorazumskim djelima, jer narod to očekuje od onih koji su preuzeli odgovornost za upravljanje državom.

Poslušajmo glas hrvatske povijesti da se NIKAD NE ZABORAVI, jer uvijek kada bezbrižno hodamo našom zemljom sjetimo se kako su temelji naše Domovine sagrađeni na prolivenoj krvi i kostima izgubljenih života u VUKOVARU i ŠKABRNJI za obranu HRVATSKE!
Njima u čast, vječnu slavu, hvalu i sjećanje, sve će zvijezde nad Hrvatskom noćas biti upaljene! ❤️🇭🇷”, napisao je Brkić.

Facebook Komentari