VIDEO Modrić uoči Portugala: Mi kao cjelina moramo biti jaki; Susreo se s Ronaldom

Hrvatski kapetan Luka Modrić najavio je poljudski dvoboj s Portugalom, posljednji u ovogodišnjem izdanju Lige nacija.

Kapetan uživa u nogometu

“Definitivno sam spreman, vjerujem da ću to i pokazati. Dobro se osjećam fizički, bolje se osjećam kada igram više utakmica u nizu nego kada preskačem utakmice. Uživam u nogometu, nogomet je moj život, imam motiva. Nisam na početku karijere, neće ovo trajati dovijeka i želim uživati u svakom trenutku”

Zaboraviti Švedsku, motiva ne nedostaje

“Samo igranje za reprezentaciju dovoljan nam je motiv, pogotovo protiv momčadi poput Portugala. Ako za to nemamo motiv, onda ne trebamo biti ovdje. Pozitivan rezultat možemo očekivati samo ako budemo na maksimumu i vjerujem da to možemo. Iza nas je lošija predstava protiv Švedske, no treba je zaboraviti i odigrati bolje, kompaktnije, agresivnije – igrati bez pritiska. Nažalost, neće biti gledatelja – pogotovo kad se prisjetimo zadnje utakmice u Splitu – no moramo se prilagoditi. Teško da stadion bez publike može biti prednost. Kad je stadion pun, uživam igrati i u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci… vidjet ćemo što će se događati u budućnosti. Hrvatska zaslužuje bolje stadione jer nogomet je toliko promovirao Hrvatsku, bilo bi lijepo to napraviti, da iduće generacije imaju prave uvjete”

Potrebna snažna cjelina

“Razgovaram s izbornikom, i po meni zadnji vezni nije naš najveći problem. Mi kao cjelina moramo biti jaki, držati se zajedno. Pokazali smo da bez pojedinaca koji moraju izostati možemo igrati dobro, izbornik dosta rotira i pokušava pronaći nova rješenja, traži nove igrače za budućnost i oscilacije su normalne. Ova gostovanja u Ligi nacija nisu prava lica Hrvatske, nema razloga za paniku – kada budemo svi zdravi i zajedno, ova Hrvatska opet će biti moćna”

Suparnik među najjačima na svijetu

“Mislim da su Portugalci odlična momčad s nekoliko sjajnih mladih igrača i nekolicinom starijih koji još igraju na visokoj razini, oni sigurno pomažu mlađima preuzeti važne uloge. Portugal je pokazao da je jedna od najjačih momčadi svijeta, premda više nemaju opciju braniti naslov u Ligi nacija. Slična su razina kvalitete kao i svjetski prvaci Francuzi, u njihovim su susretima odlučivali detalji”

Susret s Ronaldom

“Vidio sam ga, malo smo pričali o utakmici, drago mi je da smo se vidjeli nakon dugo vremena, vežu nas lijepe uspomene. Uvijek ga je lijepo vidjeti, prisjetili smo se trenutaka iz Real Madrida. Bio je to uobičajeni razgovor dobrih prijatelja. Mnogo smo postigli, ne želimo se opustiti jer su nas uspjesi motivirali da ostanemo na vrhunskoj razini što duže”

Facebook Komentari