U Ligi nacija drama na vrhuncu: Jedan gol potencijalno mijenja sve za Vatrene

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon poraza u Švedskoj u nezavidnoj situaciji po pitanju opstanka u elitnom razredu Lige nacija. Odluka će pasti večeras, kad šesto kolo skupine 3 igraju Hrvatska i Portugal na Poljudu te Francuska i Švedska u Parizu.

Trenutačno je u skupini 3 Francuska s 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal ima 10 bodova i sigurno je drugi, dok Hrvatska i Švedska imaju po tri boda i tu je jedini uptnik, tko će biti treći i spasiti se, a tko posljednji, četvrti, odnosno tko pada u B razred Lige nacija, piše HRT.

Hrvatska i Švedska su trenutačno izjednačene s po tri boda, a u međusobnim susretima obje su ekipe osvojile po tri boda s jednakom gol-razlikom, domaćim pobjedama 2:1, dakle ukupno je 3:3. Idući kriterij je je ukupna gol razlika u skupini, a i po tome su Hrvatska i Švedska izjednačene, obje imaju -6, jedino su Vatreni za nijansu bolji jer su zabili sedam, a Šveđani samo tri pogotka.

Zato je ključ da Dalićevi izabranici danas protiv Portugala ostvare bolji rezultat nego Švedska protiv Francuske.

Ako utakmice u Splitu i Saint Denisu završe bez pobjednika, Hrvatska će zadržati treće mjesto, a Švedska će ispasti u B razred Lige nacija. Izuzev u slučaju da utakmica u Splitu završi 0:0, a u Francuskoj s minimalno 5:5, jer bi Švedska tada bila bolja zbog većeg broja postignutih golova.

U slučaju da obje reprezentacije upišu pobjedu ili obje izgube, odlučivat će ukupna razlika pogodaka u skupini, po čemu su Vatreni u prednosti, piše HRT.

LJESTVICA:
1. Francuska 5 4 1 0 8-3 13
2. Portugal 5 3 1 1 9-2 10
3. HRVATSKA 5 1 0 4 7-13 3
4. Švedska 5 1 0 4 3-9 3

Posljednje kolo – 17. studenog:
HRVATSKA – Portugal (Split)
Francuska – Švedska (Saint Denis)

Facebook Komentari