Osjećam se izdano i prodano: Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić objasnila što ju je zasmetalo

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić bila je gošća RTL-a Danas. S njom je razgovarao Goran Latković.

“Ja sam jučer napisala objavu koja je medijski odjeknula. Nažalost, veliki dio medija nije prenio najbitniji dio objave. Da se 18. studenog prisjećamo svih žrtava Domovinskog rata. Ono što mi nije bilo jasno zašto se stvaraju dva protokola, što je to što se dogodilo 17. studenog da to moramo obilježavati. Ja još jednom ponavljam – ne osporavam da je bilo svih žrtava u Vukovaru. Ne znam zbog čega bi smo mijenjali protokole”, kazala je Mujkić i dodala:

“Ja sam dakle odreagirala kad je u medijima izašla vijest da će g. Milas biti jedan među njima. Nigdje nije pisalo da nije tako. Ako je to tako, vi prosudite sami. Da sam na taj način prozvana, ja bi odmah odreagirala”, naglasila je.

Kazala je da se u Vukovaru najbolje čuje glas vukovarske nacionalne manjine.

“Vukovar ima svoju prošlost koja se neće riješiti polaganjem vijenaca. Dijalog se tiče budućnosti grada. Vukovar je nažalost podijeljen grad”, istaknula je.

O dolasku izaslanstva SNV-a, kao i izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kaže:

“Svatko onaj koji u Vukovar dolazi s iskrenom emocijom, taj je u Vukovar dobrodošao”, rekla je.

“Ključno je riješiti prošlost, puno je neriješenih pitanja. Kao majka djeteta koja je pohađala vrtić u Vukovar morala sam mu nažalost objasniti tko su Srbi. To je stvarnost Vukovara. Vrlo često je osuda od strane medija i javnosti adresirana na krive osobe, na gradonačelnika i gradsku vlast. Da bi Vukovar išao dalje, mi moramo djeci osigurati budućnost. Ako ima želje za dijalogom, neka g. Plenković i g. Pupovac vide kako dovesti svu djecu da sjednu zajedno i da se uče. Moramo misliti na budućnost naše djece i grada”, rekla je na kraju, piše RTL.

Penavina zamjenica očajna, srami se države: Gospodine Milas sutra kada spustite vijenac u Dunav sjetite se da ga bacate za jednog od ovih…

Facebook Komentari