Kamenički za nesreću u Ilici dobio 4,5 godina zatvora

Za izazivanje prometne nesreće u kojoj su prije dvije godine za zagrebačkoj Ilici poginule dvije osobe Marin Kamenički jutros je nepravomoćno osuđen na 4,5 godine zatvora.

Državno odvjetništvo u travnju je Kameničkog optužilo da je 23. kolovoza 2018. godine u 21.10 sati u Zagrebu, upravljao Mercedesom C63 AMG vrijednim 800.000 kuna Ilicom prema zapadu brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h.

Dolaskom do kućnog broja 442 u Ilici Kamenički je zbog prevelike brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad autom te je pri udarcu vozilom u rubni kamen došlo do rotacije vozila koje je potom prešlo na stranu kolnika namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera. U nekontroliranom kretanju udario je u Opel Astru.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale Laura Stelio, suvozačica iz Mercedesa, te suvozačica iz Opel Astre Nadica Hoflinger, dok je vozač Opel Astre zadobio teške i po život opasne ozljede te mu je život spašen liječničkom intervencijom. Vještačenje tzv. crne kutije iz automobila pokazalo je da je Kamenički te večeri doletio s nevjerojatnih 195 kilometara na sat. Kamenički, koji je u prometnoj nesreći koju je skrivio lakše ozlijeđen, u istražnom zatvoru proveo je 35 dana. Od listopada 2018. godine brani se sa slobode, pišu 24sata.

Facebook Komentari