Dalić nakon poraza od Portugala: Neka je završila i ova godina… Imamo mi potencijala samo moramo biti kompletni i moramo imati vremena da radimo i treniramo

Izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan zbog ostanka Hrvatske u elitnoj skupini Lige nacija, ponosan na način na koji je njegova momčad reagirala i odigrala nakon što je ostala s igračem manje, ali i tužan jer njihova požrtvovnost nije bila u konačnici nagrađena već “kažnjena” golom Portugalaca za 3:2.

Hrvatska je vodila do 50. minute protiv Portugala, zatim ostala s igračem manje i našla se u rezultatskom zaostatku, da bi potom uspjela poravnati i držati se rame uz rame s europskim prvacima mdo nesretne pogreške Livakovića na samom kraju dvoboja.

“Čestitao bih dečkima. Dali su sve od sebe, ostavili su srce na terenu i žao mi je da ih nije nagradilo. Nažalost posljednja minuta i pogreška Livija. Nadam se da smo s tom pogreškom ispucali sve za ovu godinu punu nedaća koju smo imali kao reprezentacija. Cilj i ostanak u elitnoj skupini smo ostvarili, ali ne zahvaljujući svojoj sjajnoj igri i rezultatima, nego eto, tako se pogodilo. Moramo to tako prihvatiti. Neka je završila i ova godina”.

Bilo je puno dobrih stvari u susretu, a jedina negativna strana dvoboja koju je izbornik naglasio je izostanak brojnih hrvatskih igrača.

“Dečki su pokazali da mogu. Bilo je puno trčanja i agresije. To je bilo dobro. Nismo izgubili glavu kada smo ostali s igračem manje. Ima puno dobrih stvari o kojima sam govorio i koje ćemo još popraviti. Još kada nam se vrati ovih sedam, osam igrača koji nam nedostaju i priključe nam se ovi igrači koji su pokazali da mogu, i Juranović i Bradarić i Škorić… Imamo mi potencijala samo moramo biti kompletni i moramo imati vremena da radimo i treniramo, a to će biti u ožujku i lipnju. Plus je da smo ostali u Ligi A, ali žao mi je da dečki nisu nagrađeni za svoj trud”.

Kada su izašle početne postave mnogi su se križali što je sada izbornik Dalić smislio, no u konačnici se ovaj eksperiment u danim okolnostima pokazao uspješnim.

“Stajali smo malo drugačije, s više veznih igrača. Imamo takav profil igrača i to je to. Možemo biti zadovoljni s ovim s čime su dečki pokazali. Imali smo tešku situaciju i riješili smo na najbolji mogući način”.

Izbornik je za kraj otkrio da nije znao rezultat iz Francuske, gdje nam je trebala pobjeda svjetskih prvaka protiv Švedske za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

“Nisam pratio utakmicu Francuske i Švedske. Kada sam ušao u svlačionicu su mi rekli da je 4:2. Sumnjao sam da kako nas sve ide da bi Švedska mogla zabiti treći gol, ali nisu na kraju. Važno je da smo ostali u eliti gdje nam je i mjesto te da ćemo i dalje igrati s europskim i svjetskim prvacima”, zaključio je Dalić, prenosi gol.hr.

Kovačić odigrao utakmicu života pa oduševio izjavom: “Ne zabijam puno za Hrvatsku, ali…”

Iz minute u minutu, Liga nacija: Pobjeda Portugala uz malo rukometa i igrača više, ali Vatreni ostaju u elitnoj skupini

Facebook Komentari