Bubaš: Nove mjere treba prihvatiti, a ne im se odupirati

Foto: N1

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za Civilnu zaštitu Damir Trut kazao je u emisiji “U mreži Prvog” kako Nacionalni stožer civilne zaštite i epidemiolozi prate situaciju i analiziraju je te sukladno analizama i preporukama Stožer donosi određene mjere.

Dodao je da su te mjere umjerene da bi moglo gospodarstvo moglo funkcionirati, ali i da bi štitili i stanovništvo. Kazao je kako se mora balansirati između mjera da ne bi imali veliku štetu. Trut je kazao kako su brojevi zaraženih zabrinjavajući, te da smo u sredini Europske unije po broju zaraženih, ali još uvijek brojevi nisu alarmantni, te da će sukladno daljnjoj situaciji Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti moguće druge mjere. Trut je rekao kako su sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite postale i politička tema, a ne samo epidemiološka, te vjeruje da su sve političke elite na istom kolosijeku, imali bi bolje rezultate, a ne bi zbunjivali javnost.

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš kazala je kako smatra da u Hrvatskoj još uvijek postoji mogućnost “stezanja”obruča oko okupljanja ljudi. Dodala je kako je zdravlje zaposlenih jednako zdravlje gospodarstva.

Dodala je kako je zdravlje zaposlenih jednako zdravlje gospodarstva. Naglasila je kako se svi trebaju uključiti u suzbijanje virusa, a ne da pojedinci iz udobne fotelje komentiraju odluke Stožera.

– Ako Stožer jednoga dana kaže – smanjit će se okupljanja, skratit će se radno vrijeme određenih djelatnosti, onda da to prihvatimo kao nešto što je potrebno i nužno, a ne da se tome opiremo, poručila je Bubaš.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za Civilnu zaštitu Damir Trut rekao je kako u Hrvatskoj se svakodnevno provodi nešto manje od deset tisuća testiranja dnevno, jer epidemiolozi žele što više spriječiti moguću zarazu. Istaknuo je kako sada postoje i brzi testovi. Bubaš je kazala kako testove koje imamo treba usmjereno primjenjivati prema onome za što su napravljeni i za što postoje, piše HRT.

Facebook Komentari