Tko će od ministara s premijerom u Kolonu sjećanja u Vukovar?

U Vukovar 18. studenoga ide samo šest članova Vlade, premijer i pet ministara.

U Vukovaru na taj dan ne očekuje velik broj ljudi, ugostiteljski objekti radit će ograničeno, neće biti organiziranih dolazaka, a covid redari pazit će na pridržavanje epidemioloških mjere.

Kolona sjećanja održat će se unutar postavljenog epidemiološkog okvira. Preporuka je da u Koloni ne bude više od 500 ljudi.

“Neće moći pristupiti oni koji se ne namjeravaju pridržavati epidemioloških mjera. Bit će formirane grupe po 25 ljudi u kojima će razmak između sudionika biti metar i pol. Sljedeća grupa bit će na razmaku od 50 metara”, rekao je u nedjelju predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić.

“Država je dužna odati počast žrtvama Vukovara, istaknuo je Frka Petešić te dodao da u Vukovar 18. studenoga ide samo šest članova Vlade, no i da još nije odlučeno koji su to ministri”, kazao je Frka Petešić.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac za N1 je kazao da o odlasku na Dan sjećanja tek trebaju odlučiti.

“Mnogo je nepoznanica oko ovogodišnje komemoracije. Pandemijskih i drugih. Ali jedno je kod nas znano, naći ćemo načina da iskažemo poštovanje prema svim vukovarskim žrtvama i žrtvama Škabrnje”, rekao je u nedjelju Pupovac.

Podsjetimo, na obilježavanje obljetnice Oluje ove je godine otišao SDSS-ov Boris Milošević, potpredsjednik Vlade.

Neka se prekine spirala mržnje kako se strahote rata nikad ne bi ponovile”, kazao je tada Milošević.

Hoće li Milošević doći i u Vukovar, doznat će se tijekom dana., prenosi N1.

Facebook Komentari