Plenković o sjednici VNS-a: Nije to trakavica, treba još dogovoriti datum i teme

U Središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke putem videolinka. Nakon sjednice, na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, premijer Andrej Plenković dao je izjavu, prenosi N1.

Premijer je prokomentirao Milanovićev odlazak u Vukovar.

“Svatko bira svoj način, primili smo tu informaciju na znanje. Mi u Vukovar idemo već sutra. Što se tiče komunikacije oko VNS, mi ćemo sutra odgovoriti na nekoliko detalja”, rekao je Plenković pa dodao da će sastanak VNS-a biti, samo moraju dogovorti datum i teme.

Na pitanje o Milanovićevim uvjetima, premijer je odgovorio: “Ne postoji uklopljavanje, postoji dogovor o terminu, sadržaj. Ako je tema, primjerice koronavirus, ne vidim razlog da na sjednici ne bude Beroš. Nema dopuštenja, dogovarat ćemo se oko toga. Što se tiče prava Hrvata u BiH, mislim da tu možemo naći kompromis, a o ostalim tema ćete čuti”.

Brz dogovor ne isključuje, a na pitanje oko termina sastanka, kaže: “Nije to trakavica, to je dogovaranja. Nije naš sport preko medija”.

Na pitanje zamjera li Milanoviću što ide samo na Ovčaru nije odgovorio.

Osvrnuo se na mogućnost da u Vukovar dođe oko 10.000 ljudi.

“Nemam informacija da će doći oko 10.000 ljudi. Mi smo odredili epidemiološki okvir za Vukovar”, rekao je Plenković pa dodao da će, ako će se svi pridržavati propisane mjere da se kolona kreće u skupinama od 25 ljudi, sve biti u redu, prenosi N1.

Facebook Komentari