Ne zadržavajte ih: Tijelo mora otpustiti višak vjetrova u sebi

U prosjeku čovjek ispusti ‘vjetar’ 15 puta dnevno. No taj broj može doći i do 40. Uzrok tome je zarobljeni zrak i tjelesni plinovi. No, previše plinova i napuhnut trbuh mogu biti i znak ozbiljnih zdravstvenih stanja. Pritom smrad koji nastaje ne upućuje na određene probleme, nego je rezultat onoga što smo pojeli i plinova koji nastaju u tankom i debelom crijevu tijekom probavnog procesa, prenose 24sata.

Zadržavanje vjetrova nije dobro za vas ni za vaše tijelo, a ovo su neki od razloga:

1. Vaše tijelo to može ponovno apsorbirati

Kad prisilite svoje tijelo da zadrži vjetar, tijelu ne preostaje ništa drugo nego da ga ponovno apsorbira. Tako ćete ga ispustiti kroz dah ili kroz podrigivanje.

2. Može dovesti do boli i žgaravice

Kad stegnete mišiće kako biste izbjegli puštanje vjetrova, to stvara pritisak u vašem tijelu i može dovesti do boli, probavnih smetnji i žgaravice. Ako to redovito radite, može uzrokovati i otekline u probavnom traktu.

3. Utječe na zdravlje debelog crijeva

Kada ispustite vjetar time se uklanja pritisak u vašem tijelu. To je dobro za debelo crijevo, a zadržavanje će ga samo nadražiti, što može potaknuti i hemoroide.

4. Zbog toga ćete se cijelo vrijeme osjećati naduto

Iako je to još uvijek diskutabilno, utvrđeno je da kada zadržavate vjetar sami sebi stvarate dojam brige i nadutosti.

5. Možda signalizira gori problem

Flatulencija je potpuno normalna i zdrava, a njezin miris zapravo može ukazivati ​​na potencijalne zdravstvene probleme poput intolerancije na hranu i probavnih problema. Izuzetno smrdljivi vjetar može ukazivati ​​na visok udio sumpora u vašem tijelu. Ako imate bolnu flatulenciju, najbolje je obratiti se liječniku.

Kako izbjeći glasne i smrdljive vjetrove?

1. Izbjegavajte piti gazirana pića jer oni proizvode više plina u vašem tijelu
2. Jedite manje porcije i polako žvačite
3. Redovito konzumirajte hranu poput banana, krumpira, žitarica i pšenice kako biste spriječili neugodan miris, piše Bright Side.

Facebook Komentari