Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nakon vijesti o sedam pozitivnih testova na korona virus u hrvatskoj U-21 nogometnoj reprezentaciji, bez navođenja njihova identiteta, isto su napravili i iz Hajduka, otkrivši da su njihova dvojica igrača zaražena.

Službeno, nije poznato radi li se o mladim reprezentativcima iz splitske momčadi, zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka, no iz Hajduka su znakovito poručili kako igrači nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi proteklih dana.

Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti:

“Hajduk ovim putem obavještava javnost o tome da su dva igrača prve momčadi pozitivna na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osoba pozitivnih na virus.

Jedan igrač ima vrlo blage simptome dok je drugi asimptomatski slučaj. Obojica se osjećaju dobro te im je od strane nadležnog epidemiologa određena mjera samoizolacije sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Navedeni igrači proteklih nekoliko dana nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi.

Liječnička služba HNK Hajduk će kao i do sada provoditi pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi ostali djelatnici.”

Dvojica pozitivnih na covid-19 tako bi trebala propustiti gostovanje kod Slaven Belupa ovu subotu u nastavku prvenstva, dok je upitan njihov angažman u prvoj idućoj utakmici, onoj odgođenoj kod Lokomotive 24. studenog. Momčad Bore Primorca nalazi se na sedmom mjestu s jednakim brojem bodova kao i “farmaceuti”, ali s utakmicom manje, pišu 24sata.

Facebook Komentari