Ellen osvojila nagradu publike unatoč optužbama kolega za toksičnu radnu atmosferu

Proslavljena televizijska voditeljica Ellen DeGeneres (62) u posljednje je vrijeme česta meta napada, a sve je započelo nakon što je nekolicina njezinih bivših zaposlenika i suradnika otvoreno progovorila o tome kako jedno od omiljenih američkih TV lica tretira kolege na radnom mjestu.

Val optužbi s kojima se DeGeneres uskoro suočila postao je prevelik da bi ga i njezin poslodavac WarnerMedia mogao ignorirati. Planetarno popularni show završio je pod internom istragom medijske kuće, a činilo se kako su svijet i poslovno carstvo koje je Ellen gradila gotovo 20 godina blizu propasti. Ipak, unatoč toksičnom radnom okruženju za koje je optužena, publika Ellen nije zamjerila previše. Naprotiv, njezina dugovječna emisija osvojila je People’s Choice Awards priznanje u kategoriji najboljeg dnevnog talk showa u SAD-u.

Premijera nove sezone showa nakon turbulentnog je ljeta ipak stigla 20. rujna, a voditeljica je nakon isprike rekla kako vjeruje da će sve biti u redu i da će kroz ovu aferu proći neokrznuto. Angažiran je čitav niz velikih zvijezda iz svijeta showbiza s kojima je Ellen prijateljica, kako bi rekli koju lijepu o DeGeneres i ‘popeglali’ njezin narušeni imidž. Plan produkcije je u novoj sezoni ‘spasiti’ Ellen uz pomoć gostovanja, kojima bi poznata lica dala do znanja da su uz voditeljicu. Neki među njima već su to učinili javno putem društvenih mreža pruživši joj podršku, a spominju se Ashton Kutcher, Alec Baldwin, Kris Jenner, Kevin Hart, Jay Leno, Katy Perry, Diane Keaton, Octavia Spencer i mnogi drugi.

Ovu nagradu publike dio američke javnosti već je proglasio kontroverznom, pa i neprihvatljivom. Nema sumnje kako će People’s Choice Awards dodjela ponovno pokrenuti raspravu o slavnoj voditeljici i njezinom odnosu prema suradnicima.

Podsjetimo, nakon što se ispostavilo da je DeGeneres zaposlenike tretirala neprihvatljivo, ponižavala ih te dijelila otkaze šakom i kapom za opravdane izostanke poput bolesti ili odlaska na sprovod, javnost se isprva dominantno okrenula protiv nje, a ona se sama ‘posula pepelom’ i odgovornost pokušala prebaciti na druge. Ipak, nagrada na dodjeli nije izostala, pišu 24sata.

Facebook Komentari