U teškom sudaru poginula je časna sestra Teodozija Jakulj

Foto: Facebook

Časna sestra Teodozija Jakulj (79) poginula je u frontalnom sudaru cisterne i osobnog automobila u ponedjeljak, 9. studenog, oko 13:45 sati. Ona je bila suvozačica u osobnom automobilu, pišu 24sata.

Sestra Teodozija rođena je 18. kolovoza 1941. u Šodolovcima blizu Osijeka. Rođena je u brojnoj vjerničkoj obitelj Mate i Josipe rođ. Šilović s jedanaestero djece, od kojih je dvoje umrlo u ranoj dobi.

Nakon novicijata u Varaždinu, položila je prve svete zavjete na blagdan Majke dobrog savjeta, 26. travnja 1967., a doživotne 1972. godine. Pohađala je Katehetski institut, te je bila vjeroučiteljica prvo na nekoliko župa u Slavonskom Brodu (1970.-1978.), zatim u Zagrebu na Jordanovcu, u župi Srca Marijina (1978.-1984.). Nakon djelovanja u Gračanima, 1982. vraća se u Brod, da bi 1990. počela vjeronauk i na osnovnoj školi. Uvijek smireno radosna, bila je rado od svih viđena.

Nakon umirovljenja postaje sakristankom, i tu dužnost obavlja s velikom požrtvovnošću u Slavonskom Brodu, Rovinju i Varaždinu. Budući da je 1997. uspostavljena Varaždinska biskupija, ona postaje sakristanka u katedrali Marijina uznesenja. Bila je poznata na svim radnim mjestima po savjesnosti i urednosti. Umjetnički je kitila crkve i slikala plakate za potrebe apostolata. Prestankom sakristanske službe u katedrali zbog bolesti, pomagala je u varaždinskoj zajednici mnogim uslugama diskretno i nenametljivo.

– Bila je osoba duboke molitve i tihog služenja do zadnjega – rekla je časna sestra Klaudija Đuran za Informativnu katoličku agenciju.

Facebook Komentari