17.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Trumpovi i dalje prosvjeduju, nekoliko sukoba izbilo je s protuprosvjednicima i ljevičarskim...

Trumpovi i dalje prosvjeduju, nekoliko sukoba izbilo je s protuprosvjednicima i ljevičarskim skupinama

Donald Trump i njegovi pristaše i dalje se ne mogu pomiriti s porazom na predsjedničkim izborima, piše HRT.

Deseci tisuća ljudi okupili su se na Freedom Plazi u Washingtonu, nedaleko od Bijele kuće, kako bi poduprli tvrdnje aktualnog predsjednika Donalda Trumpa o izbornoj prijevari. Nosili su američke zastave i transparente s natpisima “Stop krađi” i “Učinimo Ameriku ponovo velikom”. Manji prosvjedi održani su i u drugim američkim gradovima.

Oduševljenje među pristašama izazvao je aktualni predsjednik Trump, koji se pokraj njih provezao u štićenoj koloni, na putu prema terenu za golf.

Trump ne želi priznati poraz i za sada neuspješno pravnim putem nastoji preokrenuti rezultat izbora. Time odugovlači i normalan početak priprema za novu predsjedničku administraciju.

Izabrani predsjednik Joe Biden rekreira se, pak, vozeći bicikl u društvu agenata tajne službe, piše HRT. Od Trumpove administracije traži rješavanje gorućih problema.

– Ja sam izabrani predsjednik, ali neću obavljati dužnost predsjednika do iduće godine. Bolest COVID-19 nema obzira prema kalednaru, nego se ubrzano širi. Aktualna administracija mora donijeti hitne mjere, objavio je Biden na Twitteru, prenosi HRT.

Biden je zasad, prema projekcijama, osvojio 306 elektorskih glasova, znatno više od 270 potrebnih za pobjedu. No dok Trump napokon ne prizna poraz, teško da će odustati i njegovi pristaše, piše HRT.

Većina prosvjeda u SAD-u protekla je bez incidenata, no nekoliko sukoba izbilo je s protuprosvjednicima i ljevičarskim skupinama. Jedna je osoba ubodena nožem, a deseci su prosvjednika uhićeni.

VIDEO Trumpovi marširaju na Washington, on ih pozdravio: Zaustavite prijevaru; Još četiri godine!; Najbolji predsjednik ikad

Najnovije

Još iz rubrike