Tijekom razgovora za posao – pričajte kratko, jasno ali slatko

Znate da vas pričanje kratkih, relevantnih i uvjerljivih priča tijekom razgovora za posao izdvaja od konkurencije. Međutim, stvarnost je takva da razgovori za posao imaju mnogo ograničenja. Postoji određeno vrijeme i određena očekivanja, prenose 24sata.

Kreativnost voli ograničenja, ali sve dok ograničenja nisu previše teška, pomažu ljudima da postanu kreativniji.

Stoga se ne brinite ako razgovori za posao ograničavaju vaše pričanje. Prihvaćanje ovih ograničenja tajna je pripovijedanja kratkih i briljantnih istinitih priča tijekom razgovora za posao.

Vremenska ograničenja

Istina je da bi priče ispričane tijekom intervjua trebale biti kratke. U idealnom slučaju, trebale bi trajati oko tri minute.

Pitajte se:

Je li priča informativna?
Je li zabavno?
Zna li slušatelj što zbog toga treba učiniti?

Ako pokrivate ova tri elementa, ispitivač će tražiti još.

Drugo, usredotočite se na jednu glavnu ideju. Tijekom intervjua, svaka priča treba imati jednu ideju.

Treće, koristite jednostavne rekvizite. To može biti i fotografija koja izaziva znatiželju. Rekviziti su često izvrsna stvar za pričanje određene priče. Međutim, prije svega, obavezno uvježbajte sve!

Imajte na umu da ono što je vama najistaknutije, drugima nije. Najvažnije je da budete iskreni, da zaintrigirate poslodavca i naravno nemojte previše pričati o sebi i svojim uspjesima.

Objasnite zašto želite to mjesto, zašto ste se prijavili, kako biste vi pridonijeli svojim radom. Što biste vi mogli poboljšati u njihovoj firmi? Budite iskreni i onakvi kakvi jeste, piše Forbes.

Share This Article