Srbija uvodi drastične mjere: Od utorka većina objekata radi do 21 sat

Premijerka Republike Srbije, Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije donijela odluku da do 21 sat ograniči radno vrijeme većine objekata, osim ljekarni, benzinskih crpki i dostave hrane.

“Prihvatila sam savjet stručnog dijela Kriznog štaba da uvedemo još restriktivnije mjere, kako bismo zaustavili širenje koronavirusa i Vlada je donijela odluku da u ovom trenutku ograničimo rad svega, prije svega rad ugostiteljskih objekata, ali i trgovina, trgovačkih centara… Svega osim ljekarni, dostava hrane, benzinskih crpki i gospodarstva”, kazala je Brnabić nakon hitne sjednice Vlade Srbije.

Brnabić je kazala da se s novim mje kreće od utorka.

“Počet ćemo sa mjerama od utorka, 17. studenog, jer želimo dati jedan dan svima da se prilagode i organiziraju oko ovoga”, kazala je.

Ova mjera, dodala je, trajat će 15 dana, odnosno do 1. prosinca.

Brnabić je rekla da se ništa ne mijenja kad je nastava u pitanju.

Govoreći o uvođenju obaveznog nošenja maski na otvorenom, Brnabić kaže da se o tome razmišlja.

“Razmislit ćemo i o tome, ali ja mnogo više vjerujem u svijest pojedinca nego u kaznenu politiku. Uveli smo kazne kao mehanizam koji će nam malo pomoći, ali to nije borba koju možemo dobiti sami, ili svaki pojedinac da se potrudi ili gubimo. Nemamo mi dovoljno inspekcija da obiđemo sve, ali ne trebamo se igrati mačke i miša”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je sljedeća mera – zabrana kretanja, ali da Vlada nije za to, i da takva mjera neće biti donesena ako ne bude neophodno.

“Sad ne razmišljamo o tome, predviđanja su da će ova mjera će dati rezultate i da će brojevi početi opadati”, rekla je premijerka Srbije, piše N1 Beograd, a prenosi N1.

Facebook Komentari