Kerekeš odgovorio Čačiću: Vidio sam milijun samo na TV-u

Čačića muči samo Čačić. Ništa drugo. Mene ne muči Čačić, nego totalne laži, a najveća je ona o milijunima. Ja milijun nikad nisam vidio, eventualno na televiziji i na filmu – kaže glumac Ljubomir Kerekeš, koji se sa sinom Janom, također glumcem, mjesecima verbalno sukobljava s varaždinskim županom Radimirom Čačićem. Sve je ovih dana kulminiralo videom u kojem Kerekeši aludiraju na Čačićevu prometnu nesreću u Mađarskoj. Čačić je prije toga govorio o “neuspješnoj djeci uspješnih očeva”, na što je Jan uzvratio rečenicom da mu je žao “da to čudovište upravlja našim životima”. I tako, Čačić Kerekeše kamenom, oni njega videom.

A kad je i zašto zapravo sve počelo? Bio je srpanj, nekoliko dana prije parlamentarnih izbora, kad je Varaždinska županija izvijestila kome će dati novac. Kerekesh Teatar na javni poziv javio se s najposjećenijim festivalom “Tjedan smijeha”, za koji su dobili svega 3000 kuna. Na varaždinskom Korzu upriličili su potom performans i građanima podijelili zaštitne maske u vrijednosti tih 3000 kuna. Županija je reagirala priopćenjem u kojem pitaju trebaju li uzeti osobama s invaliditetom i umirovljenicima te to dati Kerekešima, koji su lani uprihodovali 2,9 milijuna kuna, a i unatoč tome što dobivaju dotacije iz županijskog, gradskih i općinskih proračuna naplaćuju ulaznice. Čačić je ustvrdio da su se Kerekeši u srpnju zapravo uključili u predizbornu kampanju jer ih je podržao SDP. Županijsko priopćenje bilo je ilustrirano fotografijom – invalidskih kolica. Jan je uzvratio da su prihodi doista bili toliki, no podsjetio je da su odigrali više od 200 predstava, a u tom izvješću su i troškovi igranog filma “Ufuraj se i pukni”.

– Ja ću vam samo reći da ste stari, umorni. Idite se odmoriti, idite u mirovinu – poručio je Čačiću. Nakon toga nastupilo je zatišje, sve do ovog posljednjeg o “neuspješnoj djeci”.

– Same laži, kontinuirane laži. Kao Kerekesh Teatar i kao zasebni umjetnici nismo zaslužili da se na takav način pljuje po nama. Nakon 40 godina rada i sa statusom nacionalnog prvaka o mom radu kao glumcu i čovjeku može misliti tko što hoće, ali kad se radi o notornim lažima, preko toga ne mogu prijeći. Samo da Bog da zdravlja pa da možemo normalno raditi svoj posao, u kojem uživamo i koji volimo – kaže za Večernji list Ljubomir Kerekeš.

Facebook Komentari