Grumpy Cat, mačka Taylor Swift, čivava Conchita: Ovo su najbogatije životinje u povijesti

Foto: Instagram

Bogatima su ih učinli njihovi ljudi, a vrijede milijune – donosimo vam popis najbogatijih i najvrednijih životinja u povijesti.

Za Grumpy Cata svi smo čuli – jedna od najpoznatijih mačaka, rame uz rame Garfieldu, zasigurno je ovaj “čangrizavac” koji se odjednom proširio po svim mrežama. Samo od tuđih “lajkova” zaradila je ova mačka više od 700 tisuća dolara. Nažalost, nakon sedam godina života, preminula je 2019. godine.

Njemački ovčar Gunther svoje je bogatstvo zapravo naslijedio od drugog psa, svog oca Gunthera III., koji ga je naslijedio od svoje vlasnice, njemačke grofice Karlotte Liebenstein, 1991. godine. Vrijednost se u jednom trenutku spominjala do oko 400 milijuna dolara. On je ujedno i najbogatija životinja s popisa.

Kad je vaš vlasnik jedno od najpoznatijih lica na planetu, nije ni čudo da imate stotine tisuća dolara već pri samom usvajanju. Pa ipak, mačka Taylor Swift, Olivia Benson, stekla je “sama” svoje bogatstvo, glumeći u reklamama.

Tommaso je jedna jako sretna mačka – bogatstvo je naslijedila od svoje vlasnice, udovice Marie Assunte. Mačka se, tako, obogatila za 13 milijuna dolara kada je njena vlasnica preminula 2011. godine.

Ova je kokoš bogatija nego što ćemo mi vjerojatno ikad biti u životu. Da, Gigoo je postao multimilijunaš 2002. godine kada je njegov vlasnik Miles Blackwell umro, ostavivši mu 15 milijuna dolara na kojima je, doslovno, sjedio.

Kad je preminula 2010. godine, nasljednica u Miamiju Gail Posner ostavila je fond od tri milijuna dolara zajedno s vilom vrijednom 8,3 milijuna dolara kako bi njezina voljena Chihuahua Conchita posljednje dane mogla proživjeti u miru i luksuzu.

Sa 16 milijuna sljedbenika na Facebooku, ova je pahuljica imala ogroman utjecaj na sve nas. Ovaj preslatki pomeranac nazvan je najslađim psom na svijetu, a preminuo je prošle godine. Zaradio je više od osam milijuna dolara za života!

Bart the Bear 2 pravi je glumac. Ovaj medvjed je, među ostalim, glumio u seriji “Igre prijestolja”. S obzirom da pola godine spava, statistički gledano nije loša činjenica da mu je vrijednost oko šest milijuna dolara.

Preslatki maltezer Trouble svoje je bogatstvo od 12 milijuna dolara naslijedio kada mu je preminula vlasnica, inače milijarderka, Leona Helmsley.

Psi Sadie, Sunny, Lauren, Layla i Luke vrijede zajedno više od 30 milijuna dolara. Zašto? Pa jer su ljubimci popularne Oprah, naravno.

Od ukupnih 240 milijuna dolara ušteđevine, popularna glumica Betty White pet je milijuna ostavila svom voljenom zlatnom retriveru, piše RTL.

Facebook Komentari