Diler s Trešnjevke: Mladiću prodao kokain pa ga godinama iznuđivao, tukao ga i prijetio mu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ”iznuda” i ”neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Naime, sumnja se da je 37-godišnjak tijekom 2018. godine, prema prethodnom dogovoru, na Trešnjevci u stanu u nekoliko navrata 29-godišnjaku prodao kokain za određeni iznos, a koji mu je on isplatio. Nedugo potom, osumnjičeni je 29-godišnjaka sreo na ulici te mu rekao da mu je dužan još određeni novčani iznos, iako je znao da to nije istina jer mu je 29-godišnjak prethodno podmirio dugovanje.

Nadalje, s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku koristi, osumnjičeni 37-godišnjak je u lipnju 2020. godine došao do kuće na Trešnjevci u kojoj boravi oštećeni i tom mu prilikom rekao da mu sada duguje znatno veći novčani iznos od prethodno spomenutog i tada ga je i fizički napao da bi mu u ime nepostojećeg duga otuđio prijenosno računalo i mobitel. U srpnju 2020. godine nazvao je oštećenog i ponovno zatražio novac za podmirenje nepostojećeg duga kada mu je oštećeni, iz straha za vlastiti život, predao novac. Tijekom kolovoza 2020. godine osumnjičeni je ponovno nazvao 29-godišnjaka i tom mu prilikom zaprijetio da će ga fizički ozlijediti radi čega mu je oštećeni predao karticu s koje je osumnjičeni u rujnu i listopadu podigao novac.

Isto tako, 11. listopada 220. godine, oštećeni je nakon zaprimljenog telefonskog poziva zbog nepostojećeg duga, otišao do stana osumnjičenog gdje ga je 37-godišnjak fizički napao i zaprijetio mu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, piše RTL.

Facebook Komentari